FÖR PRIVATPERSONER

KONDITIONSTEST

En bra kondition är avgörande för att få tillräcklig ork för vardagen. Den hänger ihop med syreupptagningsförmågan och ger energi åt både kropp och knopp.

Att göra ett konditionstest är ett bra sätt att få ett kvitto på vilken kondition du har just nu. Antingen bekräftar det din goda kondition eller så kan det bli en bra morot för att komma igång och börja motionera!

Ett konditionstest tar ca 30 minuter. Du får först fylla i ett frågeformulär, sedan mäter vi vikt och längd innan du gör ett cykeltest som mäter din syreupptagning.

Cykeltest: Du cyklar i 6-10 minuter på en nivå som ungefär motsvarar en rask promenad. Under tiden mäter jag kontinuerligt din puls och upplevda ansträngning.

Med utgångspunkt från testresultatet diskuterar vi kring vad du kan göra för att för att förbättra/bibehålla din konditionsnivå.

Pris: 700:-

Vill du se förändringen över tid kan du boka ett paket som även inkluderar ett uppföljningstest till paketpris 1.200:-.

Tänk på att:

ta med ombyte, t-shirt (ej långärmat) och lediga byxor/shorts för cykeltestet avstå från tyngre motion eller fysisk aktivitet 24 timmar före din test undvika att äta en större måltid 2 timmar innan du kommer inte röka eller snusa timmen innan ett något förhöjt eller måttligt högt blodtryck inte är något hinder ta med en lista över ev. mediciner som du äter, vissa kan ha påverkan på testresultatet.

Har du frågor eller funderingar kring konditionstestet är du varmt välkommen att höra av dig!

Vid konditionstest ingår vägning på impedansvåg där du får reda på din vikt, BMI, muskel- resp. fettprocent.

COACHNING

Coaching är en metod för personlig och professionell utveckling som fokuserar på att hjälpa individer att identifiera och uppnå sina mål genom att öka medvetenhet och självinsikt. Coaching används inom olika områden, inklusive karriär, hälsa och personliga relationer.

Har du ett mål som du vill uppnå, men vet inte riktigt hur? Eller behöver du hjälp att hitta ett mål som hjälper dig att må bra? Vi gör det tillsammans!

Vi formulerar ett måö, hittar verktyg och följer upp. Jag stöttar dig, utmanar dig och hjälper dig att sätta egna mål och hitta din inre drivkraft för att uppnå dem.

Samtalen är på ca 1 timme och kan ske digitalt eller fysiskt, under en promenad eller på en plats vi kommer överrens om. Det som passar bäst helt enkelt.

I all coachning diskuterar vi både fysisk aktivitet och stress/återhämtning eftersom de är centrala parametrar för vårt välmående och vår hälsa.

1 gång 895:-
3 ggr 2.495:-
5 ggr 3.895:-

KOSTRÅDGIVNING

Det är lätt att äta, men det kan vara svårt att veta vad man ska äta för att må så bra som möjligt och få tillräckligt med energi för det man vill göra i sitt liv. Det finns kosttips och dieter i nästan varje tidning och sociala medier och alla verkar göra underverk, men hur vet du vad som funkar för just dig?

Jag kan erbjuda en kostanalys där vi ses en gång och går igenom hur din kost ser ut just nu och du får några råd utifrån det. Vill du ha mer ingående analys och stöttning mot ett specifikt mål kan vi ses flera gånger utifrån ditt unika behov. Då jobbar vi med kostdagbok och sätter upp mål och följer upp utifrån dem över en lite längre period.

Ett typiskt upplägg sträcker sig över 12 veckor och då ingår 1 uppstartssamtal på ca 1 timme (digitalt eller fysiskt) samt 4 digitala uppföljningssamtal på ca 30 min per gång (totalt 5 samtal). Du har också mail-support under hela tiden programmet pågår. Vi använder oss av Nutrition Datas app för kostdagbok. Där finns också mängder av recept och möjlighet att föra träningsdagbok.

Min ambition är att du ska få så mycket kunskap att du själv kan göra medvetna och bra val. Jag arbetar utifrån Nordiska Näringsrådets Rekommendationer och tillsammans försöker vi hitta en metod som fungerar för just dig vare sig du vill gå upp eller ner i vikt eller helt enkelt vill äta nyttigare för att må bättre och orka med just din vardag.

  • 1 träff 795 SEK
  • 3 träffar 1.595 SEK
  • Kostrådgivningspaket 12 veckor 1.749:-

Vill du hellre få kostrådgivning i grupp? Samla ihop en grupp på minst 5 kamrater, kollegor, grannar e.d. och hör av er. Det kan ge lite extra att kunna peppa och stötta varandra inom gruppen!

  • 3 träffar 995 SEK/pers.
  • 10 träffar 1.595 SEK/pers.

FRISKVÅRD

Friskvård är en aktiv livsstil som syftar till att främja hälsa och välbefinnande genom fysisk aktivitet, hälsosam kost och stresshantering. Det inkluderar också förebyggande hälsoåtgärder som regelbundna läkarundersökningar och vaccinationer. Friskvård är en viktig del av en hälsosam livsstil och kan hjälpa till att minska risken för sjukdomar och förbättra livskvaliteten.

Friskvårdspaket
Friskvårdspaketet består av konditionstest, kostrådgivning och coachningssamtal. Det ingår också vägning på impedansvåg där du får reda på din vikt, BMI, muskel- resp. fettprocent.

Vi lägger upp antal gånger efter dina behov.

Prisexempel:
3 ggr 2.495:-
5 ggr 3.895:-

YOGA

Yoga är en fysisk, mental och andlig praxis som har sitt ursprung i Indien. Den omfattar olika kroppspositioner, andningstekniker och meditation för att främja hälsa, avslappning och personlig utveckling. Yoga är också populärt som en form av träning och stresshantering.

Ordet yoga är sanskrit och betyder att förena och harmoniera. Målet är att hitta en balans mellan kropp, sinne och känslor. Seasonal Yoga är en mjukt flödande hatha-yoga där de olika flödena och positionerna ändras med energin i de olika årstiderna. Med hjälp av rörelser som främjar energiflödet påverkas både organ och nervsystem.

I Seasonal yoga vävs även traditionell kinesisk medicin in där de klassiska yogapositionerna anpassas något för att stimulera akupressurpunkter och meridianer (energikanaler).Det ingår också mer stillsamma yin-positioner som hålls lite längre för att ge möjlighet att verkligen känna in kropp och sinne. Du bygger upp styrka, rörlighet och balans och får en ökad kroppskännedom samtidigt som kroppens ”lugn-och-ro”-system aktiveras och du får en stressdämpande effekt.

I Yinyogan fokuserar man på positioner som hålls under en längre tid för att ge möjlighet att känna in både kropp och sinne och stretcha bindväven så att du blir mer rörlig. Tillsammans med medveten andning ger det möjlighet till djup avslappning och återhämtning.

Jag håller klasser i Seasonal yoga och Yinyoga hos FemmeActive (se länken). Grupperna är små (max 9 pers) och passar både nybörjare och dig som hållit på ett tag. Vill du yoga tillsammans med dina vänner som aktivitet vid ett särskilt tillfälle eller som en egen kurs är du varmt välkommen att kontakta mig.

Yoga med mig.
Seasonal Yoga måndagar kl 18.00 – 19.15

Vet du att…

Naturen är vårt ursprungliga element och där slappnar vi av som bäst. Dagens stressiga samhälle där vi konstant bombarderas av intryck skapar ett behov av att vila hjärnan.

Följ med mig ut på medveten skogsvandring/naturnärvaro där vi tar del av naturens stressdämpande effekt och där du får verktyg för att slappna av och återhämta dig. Vi gör en kortare vandring med yoga- och meditativa inslag som har en avstressande effekt och hjälper dig att hitta fokus.

  • Naturnärvaro – kortare vandring med yoga- och meditativa inslag som har en avstressande effekt och hjälper dig att hitta fokus.

Ordnas med oregelbundna intervaller. Följ instagramkonto wellinger.ab eller titta under Aktuellt för att se när. Är ni en grupp på minst 5 personer som vill prova är ni varmt välkomna att kontakta mig så kommer vi överens om tid och plats